Verstandig zonnen
Posted on april 1, 2014 in Zonadvies

Zonnen is lekker en zonnen mag !! We moeten het alleen wel verstandig doen. U kunt zonnen in de gewone zon of op een zonnebank. Voor uw huid maakt dat hoegenaamd geen verschil. Toch gaan we er wel verschillend mee om, maar in beide gevallen is het van belang om eerst te weten wat uw huidtype is.

Een huidanalyse kunt u ook hier op onze site doen.

Bij het huidtype hoort een bepaalde waarde die aangeeft hoeveel UV-straling (of zonbelasting) uw huid per dag mag opdoen voordat die verbrandingsverschijnselen vertoont.

Verstandig op de zonnebank.

Zonnebanken zijn een gecontroleerde bron van ultraviolet licht ter aanvulling of vervanging van de zon buiten. De horizontale of verticale zonneapparaten bevatten dezelfde UV-stralen als de zon buiten en het bruiningsproces (en het proces van Vitaminen D-aanmaak)vindt dan ook op dezelfde natuurlijke wijze plaats. Met een vaste output van de lampen (die de kracht hebben van maximaal de middagzon aan het Middellandse Zeegebied) kunt u precies berekenen hoeveel zonlicht er op uw huid komt, iets dat in de buitenzon niet mogelijk is.

Doordat zonneconsulenten deze zonkracht koppelen aan uw huidtype en bruining, kunt u gecontroleerd zonnen zonder te verbranden.

Er zijn daarnaast andere voordelen waarom mensen voor de zonnebank kiezen: deze ‘zon’ is altijd beschikbaar, ook ‘s avonds en tijdenszonloze dagen/seizoenen. Bovendien is de apparatuur tegenwoordig veelal voorzien van allerhande comfortaspecten zoals ergonomische ligplaten, instelbare ventilatiesystemen, aromabelevingen, verkoelde watermist en de mogelijkheid om uw eigen muziek te luisteren.

Verstandig na het zonnen.

Na het zonnen kunt u gewoon gaan douchen, hierna is het
goed uw huid te verzorgen met een vochtregulerendecreme, lotion of aftersun

Comments are closed.