Zonne allergie
Posted on april 1, 2014 in Geen categorie

Zonneallergie: Wat nu ?

Zonneallergie kun je herkennen aan rode blaasjes en bobbeltjes op de huid en jeuk na een dag zonnen. Zeer vervelend, maar gelukkig kun je zonneallergie behandelen en nog beter; voorkomen. Laat je huid wennen aan het zonlicht, volg een zonnebank kuur en in bijna alle gevallen neemt de allergie af zodat je klachten verdwijnen en je heerlijk van de zon kunt genieten. Zonneallergie is een reactie van je huid na een blootstelling aan zonlicht. De veroorzaker van zonneallergie is meestal UV-A licht.

De meest voorkomende klachten

Na een dagje zonnen ontstaan er bobbeltjes of blaasjes op de huid. Vaak ontstaan de klachten wanneer de huid na lange tijd weer wordt blootgesteld aan zonlicht. Dit is vaak in het voorjaar. Maandenlang hebben dikke truien je huid beschermd. Je huid is in het voorjaar nog niet gewend aan het zonlicht. Vaak nemen de klachten halverwege de zomer af.

Psoriasis

Psoriasis oftewel schubbenziekte genoemd is een grotendeels erfelijk bepaalde chronische huidaandoening. Het begint vaak tussen het 15e en 35e levensjaar en komt het meest voor bij blanke mensen. Het is niet volledig te genezen maar door behandeling is het mogelijk om de ziekte voor een deel te onderdrukken. Het is een veel voor-komende ziekt e die wordt gekenmerkt door perioden met veel klachten en perioden met weinig tot geen klachten. De aanvallen varieren van een paar kleine plekjes met schilfers tot grote uitbarstingen. Het is algemeen bekend dat lichtherapie een gunstige invloed heeft op psoriasis, kom gerust langs en we maken samen een plan met je.

Comments are closed.